Ervaringen

Vormgeven aan Leren en Ontwikkelen

Voor een grote overheidsorganisatie in Noord-Nederland heeft ‘t Leerruim in samenwerking met Tiramisu ‘continu leren en ontwikkelen’ in beleid vertaald en concreet vorm gegeven. Door samen met belanghebbenden en betrokkenen in de organisatie na te denken over professionalisering van medewerkers zijn ontwikkelprofielen tot stand gekomen. Daarmee is een manier gevonden om ‘continu leren’ een terugkerend thema te laten zijn in de gesprekken met medewerkers en draagt het gebruik ervan bij om ‘leren en ontwikkelen’ doelgericht te laten plaatsvinden.

Waar we met HRD-vraagstukken de diepte in gaan, denk ik onmiddellijk aan Regina. Haar expertise, gedegen aanpak en visie op leren in organisaties maken haar een stevige partner en adviseur. Professioneel, betrouwbaar, flexibel én een zeer prettig mens in de samenwerking. Met de aanvullende bijdragen van Regina heeft onze opdrachtgever topkwaliteit gekregen.
Angelique Blekkink – Tiramisu brands & business

Loopbaandagen Veiligheidsregio Drenthe

Voor de Veiligheidsregio Drenthe verzorgde ‘t Leerruim, samen met loopbaanprofessionals De Lange & Partners en Balans Loopbaancoaching, de loopbaandagen ‘’Bouwen aan een droombaan’’. Lees hier hoe zij de dagen ervaren hebben:

De drie adviseurs hebben samen een leuk en inspirerend programma in elkaar gezet, waarbij zij gebruik hebben gemaakt van hun eigen expertise. Erg leuk was dat zij met hun aanpak en de thema’s van de workshops, goed aansloten bij de doelgroep brandweermannen.
Rode draad was het bouwen aan je tweede droombaan. In iedere workshop kreeg men een bouwsteen voor de volgende workshop. Zodat men aan het einde van de dag een aantal bouwstenen had, waar men verder mee kan.
De drie adviseurs hebben door hun enthousiasme, een leuk, interactief programma neergezet. De workshops waren kort, inspirerend en interactief. Aangezien brandweermannen houden van actie en resultaat, is deze vorm ook zeer geschikt.

Wij bevelen Carla, Regina en Tineke dan ook van harte aan bij andere Veiligheidsregio’s of voor doelgroepen die houden van een actieve vorm van met je loopbaan aan de slag gaan.

Janna Kuipers en Leonie Huigen
P&O adviseurs Veiligheidsregio Drenthe

Workshop Loopbaanpitstop bij de Gemeente Emmen

Om medewerkers een impuls te geven om werk te maken van hun loopbaan is ‘t Leerruim gevraagd de loopbaanpitstop te verzorgen. Deelnemers reageerden als volgt:

  • het was een actieve, afwisselende en speelse dag
  • kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen werden weer eens goed zichtbaar gemaakt
  • ik heb concrete input gekregen die ik ga gebruiken  in het gesprek met mijn leidinggevende

SMART Beoordelen bij Essentra Extrusion

Essentra Extrusion is bezig met het ontwikkelen van vakmanschap en inzetbaarheid van medewerkers. De vraag die gesteld werd: Hoe zorgen we ervoor dat de leidinggevenden het functioneren van medewerkers beoordelen op basis van de huidige functieprofielen in plaats van de huidige inzet van de medewerkers.

‘t Leerruim verzorgde in samenwerking met de  P&O adviseur van Essentra Extrusion een workshop voor leidinggevenden in de organisatie om ze te helpen beoordelingsgesprek op een ontwikkelingsgerichte manier te voeren en  SMART afspraken te maken met hun medewerkers omtrent het uitvoeren en groeien in hun functie op basis van de nieuwe functieprofielen.

Reactie van Essentra Extrusion

“Ik kijk terug op een open en ontspannen training waarin beoordeling in een breder ontwikkelperspectief is geplaatst en waarin leidinggevenden op niet bedreigende wijze hun knopen in de maag met elkaar gedeeld hebben”
Johan Boonstra- P&O adviseur Essentra Extrusion

Top